طراحی داخلی هنر و علمی است که به منظور بهبود فضای داخلی ساختمان،با استفاده از سبک های دکوراسیون مختلف به کار می رود.در واقع طراحی داخلی یک حرفه چند منظوره است که شامل توسعه مفهومی،برنامه ریزی فضایی،بازرسی سایت،ارتباط با ذی نفعان یک پروژه،مدیریت ساخت و ساز و اجرای طرح است.
از آنجا که معماری داخلی بیشتر به دکور،مبلمان نرم و پروژ های کوچک اهمیت می دهد، طراحی داخلی تنها مجاز به تغییر بخش هایی از یک خانه هستند و در ساختار واقعی آن دخالت نمی کنند.در این گفتار سعی شده است در مورد طراحی داخلی توضیحاتی کوتاه ذکر شود و سبک های دکوراسیون به صورت خلاصه وار معرفی شود.
1-سبک مدرنModern style ازسبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
در دکوراسیون مدرن هر چه مبلمان کمتر باشد بهتر است و این یکی از ارکان اصلی طراحی مدرن است.عناصر ترکیبی در سبک مدرن جای ندارد و نقشه های طبقه فقط در فرم های مورد نیاز شکل گرفته اند.رنگ های گرم که بیشتر از چوب های طبیعی بر می خیزند در سبک مدرن مورد استفاده قرار میگیرند. البته سایه هایی ازرنگ های غلیظ نیز در ترکیب رنگی سبک مدرن دیده می شود.
2-سبک کلاسیک Classic style از سبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
در سبک کلاسیک تعداد زیادی از مبلمان وجود ندارد.اما همه آنها پایدار و ساده هستند.پایه مبلمان نقش سازنده را پشتیبانی می کند.نقاشی های باستانی در دکوراسیون غالب هستند. رنگ های کرم و قهوه ای و طلایی در این نوع طراحی،فضایی با حس و حال قدیمی به وجود می آورد.اصالت لایه های تاریخی و با ارزش در هر جزسبک کلاسیک از سبک های دکوراسیون داخلی و طراحی دیده می شود.
3-سبک شیکرShaker style از سبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
سبک شیکر،پاکی،سادگی،خلوص،بی ریایی را دنبال می کند. در سبک شیکر از عنصر چوب بسیار استفاده می شود و رنگ های خنثی ای،مانند خاکستری،بژ،و در کل،رنگ های مات کاربرد دارد.چوب درخت گیلاس برای دکوراسیون داخلی در سبک شیکر بهترین انتخاب است.
4-سبک آرت دکوArt decostyle ازسبک های دکوراسیون وطراحی داخلی
سبک هنر دکو نمونه ای دیگر از سبک های دکوراسیون داخلی،با رنگ های غنی،هندسه جسورانه،و جزئیات دقیق و الگوهای هندسی نیز مشخص شده است. المان هایی پر از انرژی در تمام جنبه های سبک آرت دکو نمایان است.
در انتخاب رنگ های آرت دکو برای دیوار ها،مبلمان،پوشش کف،... از رنگ های شاخص استفاده می شود. از جمله می توان به طیف های هیجانی مانند رنگ های زرد،قرمز،سبز و آبی اشاره کرد.
5-سبک هندیIndian style ازسبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
رنگ در سبک هندی یکی ازاساسی ترین عنصر هاست.استفاده از تزئینات کوچک مانند قلیان،شطرنج،چهل تکه های زردوزی شده،وجود مندیر(معبد خانگی)،وجود نقاشی ها و مجسمه های فیل،رنگ های قرمز و زرد و پرده های با شکوه از خصوصیات بارزسبک هندی هستند.
6-سبک ژاپنیJapanese style ازسبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
فریم غالب در سبک ژاپنی،مربع است.سه اصل مهم سادگی،انرژی و طبیعت در دکوراسیون داخلی سبک ژاپنی نقش اساسی دارند.پیدا کردن مکان مناسب برای هر وسیله نیز مهمترین اصل در طراحی داخلی ژاپنی می باشد.
در اصول فنگ شویی ژاپنی ها پرهیز از انباشتگی و بی نظمی و دقت دررنگ محیط اطراف اهمیت خاصی دارد.کاربرد چوب به عنوان یک متریال طبیعی در سبک ژاپنی زیاد دیده می شود.
7-سبک مراکشی Moroccan style ازسبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
عناصر اصلی در سبک مراکشی،فرش ها،کاشی های زیبا به رنگ فیروزه ای،ظروف سنگی،فانوس و آثار فلزی هستند..مبلمان در سبک مراکشی ازچوب های منبت کاری شده و مشبک هستند. سایبان های نصب شده بر روی سکوها و تخت ها یکی از عناصر زیبا در این سبک است.استفاده ازکاشی در سبک مراکشی بسیار متداول است.
8-سبک آسیاییAsian style از سبک های دکوراسیون و طراحی داخلی
در سبک های دکوراسیون داخلی کشورهای آسیایی اتصال قوی خطوط صاف و هماهنگ با طبیعت،موجب ایجاد حس آرامش و تعادل می شود. ترکیب رنگ های گرم،به کارگیری مصالح چوب و سنگ استفاده ازترکیبات و نقوش اسلیمی شرقی و استفاده همگون از انرژی های طبیعت از خصوصیات بارز سبک آسیایی می باشد.